Slavski nadstolnjak – Sveti Nikola Episkop Mirlikijski

Ocena 5.00 od 5 na osnovu 2 ocena klijenata
(2 recenzije korisnika)

1,500.00 din (sa PDV-om)

Sveti Nikola je zaštitnik moreplovaca, ribara, brodova i plovidbe. Takođe je zaštitnik mnogih gradova i luka (posebno u Grčkoj i Italiji). U grčkom folkloru Sveti Nikola se opisuje kao „gospodar mora“.

Dizajnirao Poklonmania
Compare
Šifra proizvoda: SNNIKOLA Kategorija:

Bliži se 19. decembar, spremate se da idete na slavu, a domaćinu još niste kupili poklon. Umesto standardnih poklona odlučite se da mu poklonite poklon sa motivom zaštitnika kuće – Svetog Nikole (*1). Verujemo da će se domaćin izuzetno obradovati Vašem poklonu i da će ga dugo čuvati i koristiti.

Nadstolnjak je od čistog pamuka (100% damast), dimenzija 70 x 70 cm(*2), sa štampom otpornom na pranje i peglanje – sa motivom i molitvom SVETOM NIKOLI.

Osnovno o svetitelju

Hrišćani veruju da je sveti Nikola čudotvorac i da se mnoga čuda dešavaju od njegovih čudotvornih moštiju iz kojih neprestano izbija sveto miro, kojim se leče bolesnici. Ovaj svetitelj je spašavao nasukane i izgubljene brodove, pa se smatra zaštitnikom moreplovaca. Zbog toga ga moreplovci često pozivaju pri opasnim situacijama ili brodolomima. Na ovaj datum su sve lađe, gde god se nalaze, bacale svoja sidra i do sutradan mirovale, odajući slavu ovom svetitelju. Danas se uoči praznika često zaustavljaju lađe dok se mornari pomole svetitelju i onda nastavljaju put. Svojim čudesnim moćima sveti Nikola pomaže svakom ko mu se obrati za pomoć u bolesti, nemoći i duševnoj patnji. Uz pomoć njegove molitve slepima se vraća vid, hromi prohodaju, a gluvima se vraća čulo sluha. Sveti Nikola je zaštitnik moreplovaca, ribara, brodova i plovidbe. Takođe on je zaštitnik mnogih gradova i luka (posebno u Grčkoj i Italiji)

(*1) dimenzija materijala je 70x70cm, ali zbog poruba nadstolnjak je za nijansu manji : 69x69cm
(*2) predmete (ikone) sa likovima svetih neophodno je osveštati u hramu, pitajte o tome svoga paroha

Težina 0.15 kg
Dimenzije 69 x 69 cm

2 recenzije za Slavski nadstolnjak – Sveti Nikola Episkop Mirlikijski

  1. Ocenjeno 5 od 5

    Lepo i originalno

  2. Ocenjeno 5 od 5

    Fantastičan poklon

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You may also like…

Enter your keyword