Slavski nadstolnjak – Sveti Apostol Petar

1,500.00 din (sa PDV-om)

Jeadan od najlepših poklona koje možete da uzmete nekome za slavu – Nadstolnjak sa likom Svetog Apostola Petra i priča o časnim verigama.Dimenzije 70x70cm.

Dizajnirao Poklonmania
Compare
Šifra proizvoda: SNPETAR Kategorija:

Jeadan od najlepših poklona koje možete da uzmete nekome za slavu – Nadstolnjak sa likom Svetog Apostola Petra i priča o časnim verigama.

Nadstolnjak je dimenzija 70x70cm i štampan je na kvalitetnom damastu.

Više o časnim verigama Apostola Petra

U pravoslavnom kalendaru, Sveti Petar se spominje 29. januara zbog veriga, u koje bi okovan od bezzakonog Iroda, i koje pri pojavi angela u tamnici spadoše s njega :

Odmah posle smrti Isusa Hrista i vaznesenja počinje proganjanje hrišćana koje je trajalo više od tri stotine godina. Carev namesnik Irod, upravnik Galileje, pogubi Jakova, brata Jovanovog i, na podsticanje Jevreja, zapovedi da uhvate Petra i bace ga u tamnicu. Petar je u tamnici spavao okovan između dva vojnika, i noć pred izvođenje na sud, zasvetle se cela tamnica i anđeo kucnu Petru po rebrima, probudi ga pa mu reče: „Ustani, obuj se i opaši se, pa hajde sa mnom“. Petar ustade, a okovi mu spadoše s nogu pa pođe s anđelom. Vojnici su spavali kao mrtvi, pa anđeo provede Petra pored straže, a kad su došli do gvozdene gradske kapije, ona se sama otvori i tako se Petar oslobodi zatvora, i verovatne smrti.

Težina 0.15 kg
Dimenzije 69 x 69 cm

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Slavski nadstolnjak – Sveti Apostol Petar”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You may also like…

Enter your keyword