Slavski nadstolnjak – Sveti Ignjatije Bogonosac

1,500.00 din (sa PDV-om)

Po predanju, Gospod je učeći svoje učenike smernosti, uzeo jedno dete, stavio među svoje učenike i rekao: Ko se ponizi kao dijete ovo, onaj je najveći u Carstvu nebeskome (Mat. 18,4). To dete bio je Ignjatije Bogonosac.

Dizajnirao Poklonmania
Compare
Šifra proizvoda: SNIGNJATIJE Kategorija:

Ako tražite savršen poklon za slavu nemojte dalje tražiti ! Umesto standardnih poklona odlučite se da mu poklonite poklon sa motivom zaštitnika kuće – SVETOG IGNJATIJA BOGONOSCA. Verujemo da će se domaćin izuzetno obradovati ovom savršenom poklonu i da će ga dugo čuvati i koristiti.

Slavski nastolnjak je izrađen od damasta, dimenzije 70 x 70 cm sa motivom i kratkim žitijem  – Sveti Ignjatije Bogonosac.

Osnovno o ovom svetitelju

Ovaj svetitelj nazvan je bogonoscem jer je stalno u srcu i na usnama nosio ime Boga živoga, a i zato što ga je, kao malog, Isus Hristos držao na rukama. Po predanju, Gospod je učeći svoje učenike smernosti, uzeo jedno dete, stavio među svoje učenike i rekao: Ko se ponizi kao dijete ovo, onaj je najveći u Carstvu nebeskome (Mat. 18,4). To dete bio je Ignjatije. Kada je odrastao bio je učenik svetog Jovana Bogoslova, a kasnije episkop u Antiohiji gde je prvi uveo antifonski način pojanja u crkvi. To je pojanje za dve pevnice, tako da kad na jednoj strani pojanje prestane, na drugoj počinje, a ovaj se način svetom Ignjatiju čudotvorno otkrio. U to vreme je car Trajan, prolazeći kroz Antiohiju u ratnom pohodu protiv Persije, čuo za svetog Ignjatija i pokušao da ga, savetima i pretnjama, čak i ponudom senatorske titule, okrene od vere. Kad nije uspeo, naredio je da ga okovanog pošalju u Rim i bace u arenu pred zveri. Teški put od Antiohije do Rima svetitelj je proveo u molitvama i želji da strada za svoga Gospoda. Lavovi su ga rastrgli u rimskoj areni 106. godine. Od svetitelja i mučenika ostalo je samo nekoliko kostiju i njegovo srce ispunjeno za Gospoda Isusa.

Težina 0.15 kg
Dimenzije 69 x 69 cm

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Slavski nadstolnjak – Sveti Ignjatije Bogonosac”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Enter your keyword